Referenties

2-1-2021
Harrie Banken – trompettist/concertorganisator

Ik heb goede ervaringen in de samenwerking met Jan. Veel van zijn arrangementen zijn uitermate geschikt voor de Promsconcerten van Excelsior Woerden, waarbij ons orkest optreedt met combo, solisten, koren en dansers. Mijn overtuiging dat door dergelijke samenwerkingen een veelzijdiger avondvullend programma geboden kan worden voor een breder publiek, vindt gehoor bij Jan en in veel arrangementen van zijn hand. Ik denk aan succesnummers als Sky Fall en Purple Rain, maar ook aan Innuendo, Barcelona en de Trini Lopez Medley. 

Als we eens een uitstapje naar het Hollandse repertoire willen maken dan biedt Jan ook veel keus en afwisseling, zoals met zijn ”Oud-Hollandse liedjes” en de ”Alberti Medley”, waar wij dan soms weer lokale teksten bij schrijven die een link leggen met ons evenement. 

Verder weet Jan ook raad met het arrangeren van minder voor de hand liggende werken voor blaasorkesten, zoals ”Mad about you” van de Belgische band Hooverphonic. Uitgelezen nummers om het publiek mee te verrassen, maar dan moet het arrangement wel dezelfde sfeer en emotie uitstralen als het origineel en geen ”recht-toe-recht-aan” aftreksel zijn. Uiteraard speelt de performance van de vocalisten waarmee we optreden hierin ook een belangrijke rol. Dergelijke arrangementen zijn overigens niet altijd interessant voor alle orkestleden, dus ook daar moet soms een balans gevonden worden door arrangementen met zang ook voor een volledig instrumentale uitvoering geschikt te maken. Het is prettig dat Jan deze overwegingen begrijpt en wij mede dankzij zijn arrangementen vaak lovende kritieken krijgen op onze Promsconcerten. 

Ik wens Jan ook in 2021 weer veel inspiratie voor zijn nieuwe muziekarrangementen en hoop er nog regelmatig een aan ons repertoire toe te kunnen voegen.

7-11-2020
Mozes van Toledo – Vocalist

Dit jaar heb ik als solist mee mogen doen aan het project “Simply the Best” van Stichting in Concert. Tijdens dit project heb ik samengewerkt met Jan van den Brandt die aan dit project als dirigent meedeed. Mijn samenwerking met hem kan ik omschrijven als professioneel en verhelderend. Wat voor mij de samenwerking met hem zo optimaal maakte is dat hij solisten in hun element laat (lees hier hun eigen versie van het nummer laat zingen), maar ook aangeeft wat, als het niet mogelijk is. Voornamelijk in tempo bepalingen en inzetten was Jan een fijne ondersteuning tijdens het project. Voor nu kijk ik uit naar het volgende project wat ik met hem kan oppakken.

8-11-2020
Janina De Brito Figueiredo – Vocaliste

Dit jaar heb ik als soliste met Jan mogen samenwerken bij het concert ‘Simply the Best’ van Stichting In Concert, waar hij het dirigeren en het vervaardigen van de arrangementen op zich nam. De arrangementen, in mijn geval vooral bestaande uit medleys, zaten goed in elkaar en waren een feestje om te mogen zingen. Hij weet van elk nummer precies de juiste stukken te kiezen en deze met logische overgangen aan elkaar te verbinden, waardoor ze voor zowel het orkest als voor de solisten en backingvocals uitdagend en leuk zijn om te performen. Jan heeft een duidelijke visie van hoe een nummer moet worden, maar geeft je wel de ruimte en vrijheid om het eigen te maken. Al met al was het een prettige samenwerking, die zeker voor herhaling vatbaar is!

3-3-2019
Johnny Middelbos – Muzikant

In 2013 organiseerden wij het Koninginnenachtconcert in de gemeente Kampen.

Driftig werd er gezocht naar arrangementen voor orkest, combo, solist en koor. Na goed zoeken kwamen we op de site van Jan terecht. Na het plezierig contact besloten we enkele arrangementen te kopen en een arrangement te laten maken.

Na het succes van dit concert wisten we waar we moesten zijn voor goede en betaalbare arrangementen. Nu, circa 6 jaar later spelen we nog steeds met veel plezier de arrangementen van Jan. Afgezien van het feit dat de arrangementen van uitstekende kwaliteit zijn waarderen we ook het persoonlijke contact met Jan. We hopen nog veel stukken van zijn hand te mogen uitvoeren!

10-7-2018
Marcel de Zwart – Vocalist

Project Queen “We will rock you”

Nu ongeveer een jaar geleden kreeg ik een berichtje van Angela Meessen van “Prime classic rock covers” met de vraag of ik mee wilde doen aan dit Queen project. Na een korte uitleg over de samenwerking tussen de band en het Muziek collectief Engelen onder leiding van Jan van den Brandt was mijn belangstelling gewekt. Ik moest nog wel even uitleggen dat ik geen “noot kan lezen” en besloot er geheel open in te gaan !

Na de eerste repetities met de nodige hilarische momenten werd het me wel duidelijk dat de samenwerking met Prime, MCE en Jan een  bijzondere voorstelling zou gaan worden. Jan heeft alle partijen gearrangeerd  en ik ben onder de indruk ! Wat ontzettend knap dat je in deze ogenschijnlijke muzikale chaos het overzicht en geduld kunt bewaren,  om vervolgens alles met één stokje naar je hand te zetten !

Ik heb enorm genoten en veel plezier beleeft aan dit project en alle deelnemers, met als absolute hoogtepunt “ het Spanjaardsgat” concert….wauw…!! Als je nog n’s een eigenzinnige frontman nodig hebt !! Je hebt mijn nummer

Chapeau en bedankt Jan !

Danielle Kienjet – Vocaliste

Op 2 en 3 april 2016 heb ik met het koor van de provincie Noord-Brabant, KOORbusiness, en met Muziek Collectief Engelen twee concerten mogen geven met als thema Colours.

In totaal deden we 25 nummers, soms met een van de koorleden als solist, soms met een groepje, soms met het hele koor en er waren ook alleen instrumentale nummers.

Alle arrangementen waren door Jan van den Brandt gemaakt. Bij sommige nummers bleef hij dicht bij het origineel, wat voor zoveel instrumenten en stemmen een hele prestatie is.

Bij andere nummers gaf hij een hele originele draai aan het geheel. Hij gaf ons ook de ruimte om kleine aanpassingen te doen als dat voor het koor beter paste, wat ook heel prettig werkte.

Al met al waren het heerlijke arrangementen. Het was voor KOORbusiness de eerste keer dat we optraden met zo’n groot orkest en Jan heeft ons er met zijn ervaring goed doorheen gesleept. Al met al een ervaring die voor herhaling vatbaar is.

Marleen Dubbelman – Zangdocente

Afgelopen juni heb ik mijn diploma Authorised Teacher gehaald aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. Hierbij hoorde ook het zingen van een nummer tijdens het Graduation Concert.

Ik wilde heel graag het nummer Happiness zingen van de Pointer Sisters, maar ik kon nergens de bladmuziek vinden hiervan.

Na heel veel gezoek op het internet vond ik uiteindelijk de site van Jan.

En hierop stond het arrangement! Ik heb Jan benaderd en hij was zo vriendelijk om mij het arrangement te sturen in zo’n vorm dat we het zelf konden bewerken.

Het mocht namelijk maar 2,5 minuut duren dus er moest nog flink aan gesleuteld worden om het passend te maken. Tijdens het concert konden de muzikanten prima uit de voeten met het arrangement.

Het klonk echt geweldig!

Jan, alsnog heel veel dank voor je medewerking. Mede dankzij jou werd mijn eindconcert een groot succes!

Danielle von Stockhausen – Regisseur / Producent

Mijn naam is Danielle von Stockhausen en ik ben bevoorrecht om al een aantal jaren met Jan samen te mogen als regisseur en producent van grote Proms concerten en ander soort muziektheater projecten. Jan levert vaak voor dit soort projecten het grootste deel van de arrangementen en gaat daarbij geen uitdaging uit de weg. Van hardrock tot aan klassiek, alles kan hij omzetten naar een spectaculair arrangement voor zowel Fanfare of Harmonieorkest.

Het is heel fijn werken voor een regisseur als het orgineel overeind blijft en vaak nog beter wordt. Hierdoor kan je je show makkelijker visualiseren. Jan zal er altijd voor zorgen dat de kwaliteit van hoogste niveau is. Ondertussen is er al lange repertoirelijst ontstaan die allemaal te vinden zijn op deze site. Zeker de moeite waard om eens te kijken en zo nodig te kiezen uit deze indrukwekkende lijst.

Faas Sengers – Vocalist

Afgelopen weekend 2 en 3 april 2016 hebben wij, Koorbusiness in samenwerking met Muziek Collectief Engelen twee geweldige concerten gegeven. Het thema was Colours en alle kleurrijke toparrangementen waren van de hand van Jan van den Brandt, de dirigent van het MCE. Wij kijken terug op een prettige samenwerking met het MCE en op twee geweldige concerten.

Angela van Rijthoven – Vocaliste

De afgelopen jaren heb ik regelmatig arrangementen gezongen van Jan. Duidelijke partijen

Marielle Nelemans – Hoboiste

Ik ken Jan inmiddels al langere tijd en heb al vele arrangementen van hem mogen spelen tijdens verschillende projecten (o.a. Bavel Izz Music, Feel The Music, James Bond en concerten van o.a. Harmonie St Caecilia Bavel etc.).

Jan is een veelzijdig arrangeur die allerlei stijlen (klassiek, pop, musical, film, rock etc.) weet te be- en verwerken in zijn arrangementen. Hij is goed in staat populaire muziek om te schrijven voor orkesten (zowel grote bezetting als kleine ensembles!), waarbij melodielijnen zeer herkenbaar blijven en (niet geheel onbelangrijk) het geheel goed te spelen is voor de muzikanten. Arrangementen op maat dus!

Nog een belangrijk pluspunt: Jan levert snel en volgens afspraak vakkundig werk, is zeer betrouwbaar en staat altijd open voor suggesties en aanpassingen, flexibel dus! Hij blijft zich continu ontwikkelen en is leergierig van aard.

Het arrangement ‘I’m in love again – Maria Mena’ was tijdig klaar voor onze bruiloft en klonk erg mooi. Complimenten Jan en dank voor je vele verrichte werk en prettige samenwerking!

Carin Hagen – Vocaliste

Met de laatste BIM uitvoering (maart 2016) heeft Jan het arrangement voor mijn solonummer geschreven; “That Man” van Caro Emerald.

Jan heeft mij de tijdens de voorbereidingen super begeleid. Door het instuderen van het stuk samen met de door Jan toegestuurde file was het voor mij heel erg makkelijk om thuis te studeren, zodat ik goed voorbereid op de repetitie kon komen. Het was voor mij acht jaar geleden dat ik voor het laatst voor én met zo’n grote bezetting mocht zingen. Het was weer een hele mooie ervaring. Dit mede dank zij Jan. Hij was altijd bereid om naar mij te luisteren en mij gerust te stellen, als ik het even niet meer wist. Jan heel erg bedankt en hopelijk dat ik in de toekomst nog enige arrangementen van jou mag gaan zingen. Leuk dat ze bij Breda Nu het door ons gebrachte stuk van That Man gebruiken op Youtube bij de compilatie van Bavel Izz Music.

Chris Bastiaansen – Voorzitter Bavel Izz Music

Bavel Izz Music heeft onlangs zijn 5e editie beleeft. Wederom een groot succes dat door 3.400 mensen is bezocht. Het succes zit in het feit dat alles door lokale deelnemers en medewerkers wordt gedaan, zowel zang, licht en geluid, maar ook de arrangementen. Bij veel edities is Jan van de Brandt een van deze leveranciers. Wij zijn daar erg blij mee. We krijgen dan ook veel complimenten over het orkest. Het is prima werken met Jan en afspraak is afspraak. Kortom. Aanbevelenswaardig.

Peter Korz – Redacteur BN DE Stem/ Musicoloog

Geslaagde hoofdrollen zijn daarbij weggelegd voor Harmonie St. Caecilia en een klein combo. Of het nu de begeleiding betreft van Elton Johns “Circle of Life” of Wim Sonnevelds “Het Dorp”, Jan van den Brandt verdient een groot compliment voor de welluidende arrangementen.

Peter Bongaerts – Dirigent

Vanavond (19-03-2016) de laatste voorstelling van ‘Bavel izz Music 2016’. Afgelopen 3 voorstelling evenals vanavond uitverkocht. Op het programma muziekstukken/liedjes in de meest uiteenlopende stijlen. Velen daarvan zijn op zeer vakkundige wijze gearrangeerd door Jan van den Brandt. Van klein bezettingen (Het Dorp) tot en met arrangementen voor groot orkest, combo, koor en zangers (Mr Blue Sky, James Bond Medley). Alles op maat geschreven met veel gevoel voor wat mogelijk is met amateurmuzikanten en -zangers. Erg belangrijk bij het instuderen van zo veel werken. Jan, bedankt voor de samenwerking en adviezen bij dit project. Jouw arrangementen zijn zonder twijfel een belangrijke factor geweest in het slagen van ‘Bavel izz Music’. Peter Bongaerts, dirigent St. Caecilia, Bavel.

Nikky Lijfman – Vocaliste

Ik heb de afgelopen jaren al een aantal keren samen mogen werken met Jan van den Brandt, zowel als dirigent als in de rol van arrangeur. Projecten die we samen hebben uitgevoerd zijn Feel the Music, het James Bond concert en Bavel izz Music.

Buiten het feit dat Jan erg prettig is in de communicatie, altijd overlegt en snel schakelt zijn de arrangementen van hoogstaande kwaliteit. Jan vraagt met de arrangementen geen onmogelijke inzet van de vocalisten en als er een toonsoort moet wijzigen in het voordeel van de muzikanten wordt hierover altijd overlegd en kijken we samen naar de mogelijkheden.

Jan is opbouwend kritisch waar nodig, maar schroomt ook niet complimenten te geven. Projecten uitvoeren met Jan is altijd prettig en professioneel en ik hoop dit in de toekomst nog vaak te mogen doen!

Alexandra van Riel – Vocaliste

In de afgelopen acht jaar dat ik met Jan heb samengewerkt heb ik erg genoten van zijn muzikaliteit. Ik heb hem zien groeien in het arrangeren en dirigeren, waarbij hij zijn muzikanten altijd meetrok in deze groei. Jan overlegd altijd goed met mij als zangeres. Samen kijken we of de toonsoort voor beide partijen goed uitkomt en of er nog verdere wensen zijn. De grotere producties kan Jan uiteraard niet alleen organiseren en verzamelt om die reden altijd mensen om hem heen, wie verstand hebben van een bepaald vakgebied. Zo is er dan bijvoorbeeld een vocalcoach of iemand die helpt bij kleding en make up keuze. Op deze manier kan Jan zich 100% focussen op het muzikale proces.

Het is altijd weer fijn om met Jan en zijn verenigingen samen te werken. Het worden altijd prachtige concerten waar iedereen trots op terug kan kijken. Hopelijk komen er nog vele kansen om samen te werken.

Britt Koole – Vocaliste

Mijn eerste kennismaking met Jan en zijn arrangementen was tijdens de voorbereidingen van Feel The Music 2015. Ik kreeg ” Let it go” als solo toebedeeld. Als solist met een heel orkest achter je heb je niet altijd de mogelijkheid je eigen fraseringen aan te brengen in een nummer. Lastig aangezien ik niet alleen het nummer wilde zingen maar ook het verhaal wilde vertellen. Wat was ik blij verrast toen ik het orkest het arrangement van Jan hoorde spelen. Alles wat ik wilde qua tempo en dynamiek klopte precies. Ik hoorde de juiste instrumenten opzwellen op de momenten dat het voor mij nodig was. Het voelde als een stroom waar ik mij alleen maar op mee hoefde te laten voeren. Wauw. Want hoe anders kan het zijn met een onbekend orkest en een beperkte repetitietijd. Als Jan me ooit nog ergens voor kan gebruiken zal ik niet twijfelen om me weer voor de volle honderd procent in te zetten zoals hij dat ook voor zijn orkest en solisten doet.

Anique Singleton – Fluitiste

Al meerdere jaren is Jan van den Brandt dirigent van het groot orkest van Muziekcollectief Engelen. Dankzij Jan worden er voor elk concert arrangementen gemaakt die iedereen kan spelen en uitdaging in vindt. Zeker voor een orkest als MCE, waar je veel niveau verschil ziet, is het fijn en leuk dat iedereen plezier heeft in het spelen van muziek. De samenwerking met Jan ervaren we dan ook als zeer prettig. Hij heeft vaak leuke ideeën en denkt ook mee hoe we maximale kwaliteit kunnen behalen en weer een gaaf concert kunnen uitvoeren.

Lisanne van der Meulen – Vocaliste

Ik heb de eer gehad om al meerdere malen gebruik te mogen maken van de arrangementen van Jan van den Brandt. De samenwerking hierbij is altijd goed verlopen. De arrangementen zijn duidelijk en volledig en voor vragen kan je altijd terecht bij Jan. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog vaker ga samenwerken met Jan en ik verheug me hierop.

Dirk Ockhuisen – Vocalist

Elke keer als Jan mij een berichtje stuurt met de vraag of ik weer mee wil doen aan een project maak ik daar tijd voor vrij, omdat ik weet dat alles dan op en top geregeld is. Je word door de jaren als solist best wel selectief in het uitkiezen van de projecten waarvoor je gevraagd wordt. Bij Jan niet en weet dan dat alles voor elkaar en goed voorbereid is. Zijn arrangementen staan als een huis en zijn van een hoog niveau. Het laatste project waarmee ik heb mee mogen doen was een James Bond happening en de opnames gebruik ik ook in mijn portfolio.

Verder is Jan een buiten gewoon aardige man die op  een hele speciale manier je kritisch weet te stimuleren om het beste eruit te halen.

Jan Jansen – Vocalist

Ik heb met Jan vd Brandt in verschillende projecten samengewerkt, zoals Feel the Music, Bavel Izz Music, Spanjaardsgat concerten en een project met Efteling muziek. Zowel als pianist en zanger heb ik met Jan samengewerkt. Jan is een prettige en toegankelijke persoonlijkheid met gevoel voor (interpretatie van) muziek. Gedreven waar het moet en ontspannen waar het kan. In samenwerkingsprojecten biedt Jan veel ruimte voor eigen inbreng vanuit verschillende disciplines en smeedt het vervolgens als muzikaal leider tot een mooi geheel. Jan reageert snel en alert op mail en is professioneel in zijn handelen. Hij levert tijdig en volgens afspraak zijn arrangementen af. Die zijn prettig geschreven en divers. Wat opvalt is dat Jan ook hierbij vooral het totaalplaatje goed in zijn hoofd heeft, hetgeen je terug ziet in zijn arrangementen. Ook verdiept Jan zich goed in de doelgroep en levert voor diverse niveaus goed speel- en zingbare arrangementen af. Het eindresultaat mag er altijd zijn. Niet onbelangrijk: Jan is een prettig en sympathiek mens.

Angela Meessen – Vocaliste

Ik heb meerdere malen mogen samenwerken met Jan aan projecten als oa Feel The Music.

De samenwerking heb ik altijd als prettig ervaren. Jan krijgt het elke keer weer voor elkaar om voor elk orkest of een ander muziek gezelschap een passend arrangement te maken. Ik ben zelf zangeres en vind het vooral erg prettig dat meestal het nummer op de originele toonsoort gearrangeerd wordt en het toch speelbaar is voor bv een harmonie of fanfare. Je ziet aan alles dat muziek Jan’s passie is en dat hoor je terug in alles wat hij aanpakt!

Richard Remmerswaal – Vocalist

Voor diverse concerten heb ik het genoegen gehad als zanger kennis te mogen maken  met de arrangementen van Jan vd Brandt. Zijn “repertoire” is inmiddels zo uitgebreid dat de keuze enorm is. Het maken van een keuze voor een paar stukken uit het repertoire is eenvoudig en moeilijk tegelijk ; eenvoudig omdat er altijd wel iets naar je zijn bij zit en moeilijk omdat je ze het liefst allemaal zou willen kiezen . De arrangementen zijn verrassend maar altijd heel werkbaar.

De arrangementen die ik  uit ervaring ken zijn oa van muziek van George Michael, Michael Buble, Elton John, Wham les Miserables e.a

Ik kijk uit naar de volgende gelegenheid om een arrangementen te mogen zingen van zijn hand.

Richard Remmerswaal

(Cats , Cyrano, Jekell and Hyde, Carmen e.a. )

Laura van Heijst – Vocaliste

Ik heb meermalen de eer gehad te zingen begeleid door een arrangement dat Jan had geschreven. Dit is altijd zeer goed bevallen! De arrangementen zijn duidelijk en de samenwerking met Jan verliep prima.

Nilse van der Sanden – Vocaliste

Ik heb al een aantal keer met Jan mogen samenwerken, als solist en als backing vocal. De samenwerking was zeer prettig en de communicatie verliep goed. De arrangementen die Jan schrijft zijn mooi en duidelijk. Ik werk dan ook erg graag met hem samen en doe graag mee met zijn projecten. Hij pakt het erg professioneel aan. De kwaliteit van de muziek en de shows die hieruit voortkomen zijn steeds weer prachtig.

Sebastiaan Kranenburg – Vocalist

Ik had de eer om in 2015 voor Feel The Music met Jan van den Brandt samen te werken. Feel the music is een muziek initiatief, waarbij verschillende solisten in samenwerking met muziekvereniging Fidelis verschillende muziekstukken ten gehore brengen. Het was fantastisch om hieraan mee te doen vooral de verschillende muziek arrangementen waren een genot om naar te luisteren en een aandeel in te hebben. Mocht de kans zich voor doen zal ik ook deze keer deze kans grijpen om met Jan van den Brandt samen te werken.

Frans Oomes – Pianist

Veel van de arrangementen die op deze site te vinden zijn, heb ik als pianist mogen spelen. Daardoor weet ik hoe divers ze zijn en hoe goed ze klinken. Met verschillende orkesten en onder leiding van meerdere dirigenten heb ik mogen ervaren wat een genot het is om de arrangementen van Jan te spelen.

De keren dat het orkest ook onder leiding van Jan een nieuw arrangement speelde, merkte ik dat Jan blijft luisteren en schaven tot het klinkt zoals hij het wil hebben. Pas dan komt het muziekstuk op de site te staan. Met mijn achtergrond (muziekdocent) vond ik het fijn dat een enkele keer mijn visie op een arrangement in de uiteindelijke versie te horen is.

Dat Jan daarnaast een geweldige vent met gevoel voor humor is, doet natuurlijk niet ter zake. Maar het is wel zo!

Eveline Sand – Vocaliste

Solist bij Feel the Music 2015:  het is prettig samenwerken met Jan van den Brandt. Zijn arrangementen zitten goed in elkaar en zijn – voor een zanger/zangeres – prettig in te studeren dankzij de duidelijke midi-tracks. Ook de duidelijke uitwerkingen van de zangpartijen helpen hierbij. Hierdoor ontstaat er al snel een goed resultaat!

 

Lonneke Theeuwes – Vocaliste

Ik heb de samenwerking met Jan als erg prettig ervaren. Hij heeft de stukken altijd heel mooi weten te arrangeren passend bij de zanger en het orkest. Hierdoor komen de liederen, het orkest en de solist heel goed tot hun recht.

Michiel van Vliet – Dirigent

Voor een aantal verschillende projecten van mijn orkesten heb ik met Jan van den Brandt samengewerkt voor arrangementen voor orkest en band. De arrangementen die Jan schrijft zijn goed, de manier waarop hij invulling geeft aan de orkestpartijen werkt prachtig, de instrumentgroepen liggen in goede registers en de orkestleden vinden het vaak leuke partijen om te spelen. In de afspraken merk je dat Jan veel ervaring heeft met de samenwerking tussen pop/rockbands en orkesten. In elke situatie biedt Jan passende oplossingen. Dit alles ook nog voor een concurrerende prijs. Mijn samenwerkingen met muziekarrangementen.eu waren naar volle tevredenheid.

Marjelle Berkers – Fagottiste

Harmonie St. Cecilia Asten

Voor onze KidZproms en Proms verschillende arrangementen aangeschaft via Muziekarrangementen.

Goede muziekstukken, aangepast aan ons niveau en zo nodig zelfs nog vereenvoudigd zodat ook het jeugdorkest het kon spelen.

Communicatie verloopt zeer snel en effectief, via mail of messenger.

Prettig samengewerkt, zullen in de toekomst zeer zeker weer gebruik maken van deze service.
Bram Hermans – Basgitarist

Als basgitarist speel ik regelmatig bij promconcerten en grote evenementen.

Met Jan van den Brandt als dirigent van diverse projecten is het fijn samenwerken.

Muzikaal gedreven maar altijd wederzijds respect.

Meestal komen de arrangementen voor combo en orkest van zijn hand. Van klassiek tot Top 40.

Balans zoeken tussen combo en orkest is een uitdaging.

Die kwaliteit beheerst Jan als geen ander.

Jeffry Kools – Vocalist

Wat mij vooral opviel is dat Jan een doel had toen ik ongeveer 10 jaar geleden hem leerde kennen en dat doel ook bereikt heeft.

Als beginnend dirigent wilde hij mooie producties maken in Breda en durfde hij Feel the Music te maken, een klein broertje toen van Bavel Izz Music.

Met goede keuzes van nummers en zangers en zangeressen ging zijn kwaliteit met het jaar zo vooruit dat menig dirigent jaloers is op dat wat Jan op dit moment bereikt heeft. Met als hoogtepunt de laatste FeelThe Music en de James Bond uitvoeringen. Inmiddels zijn er 4 FTM’s achter de rug en ben benieuwd wat er gaat volgen. Dat weet je immers nooit bij Jan van den Brandt.

Leuk en mooi is gegarandeerd.

Peter van der List – Vocalist

Ik heb in 2015 meegewerkt aan Feel the Music 4. Dit is een muziekspektakel, georganiseerd door Fanfare Fidelis uit Breda. Daar is Jan de dirigent. Voor FTM heeft hij alle nummers gearrangeerd, en samen met Aranka van Dorst de koorpartijen bewerkt. Ik zat in de backingvocals. De muziek was erg goed te zingen en de koorpartijen paste goed in de blaaspartijen. Jan weet wat voor “materiaal” hij in huis heeft en kan dus op muzikaliteit en zang stem schrijven. Hij is in staat elk genre te bewerken, van pop, rock, klassiek, musical…kortom een veelzijdig arrangeur.

Stephanie van Dyck – Muzikant

We hebben het arrangement Jackson 5 Medley ondertussen al een paar keer doorgespeeld en we zijn er erg tevreden over ! We zullen het voor het eerst brengen op ons komend optreden 30 april 2016. Als je wil kan ik je na die voorstelling altijd een MP3 opsturen met de opname zodat je kan horen hoe we het er vanaf hebben gebracht ;).

 

Aranka van Dorst – Musicus

Ik heb de afgelopen jaren meerdere malen met Jan samengewerkt. Onder andere als solist, backing vocal, regisseur, vocal coach en mede-arrangeur. Het is altijd prettig samenwerken met Jan, de communicatie verloopt vlot en hij denkt graag met je mee. Naast dat hij een hele fijne dirigent is, schrijft hij ook prachtige, passende arrangementen. Voor mijn afstudeerconcert op het conservatorium van Tilburg heeft hij zelfs 2 exclusieve arrangementen geschreven, waar de commissie erg over te spreken was. Jan is een zeer muzikaal én sociaal persoon waar ik absoluut nog vaak mee wil samenwerken in de toekomst!

Ad van Groesen – Dirigent

Afgelopen jaar heb ik Jan 2 muziekstukken gevraagd om te arrangeren voor orkest en koor. Hierbij had hij alleen de zangpartijen beschikbaar. Wat daar uitrolde voor een arrangement was buitengewoon prachtig!! Helaas zijn er geen audio-opnames van. Het ging o.a. over Adiemus van Karl Jenkins. Mooie opbouw van orkest en koor. Gewoon een plaatje! Ik ga zeker in de toekomst nog meer van Jan zijn arrangementen gebruiken.

Nill Marijnissen – Vocalist

Als solist werk ik vaak mee aan muziekprojecten waarbij Jan muzikaal leider is of arrangementen van Jan gebruikt worden.

De composities die in betreffende projecten worden uitgevoerd zijn zeer divers. O.a. musicals, pop/rock en filmmuziek worden door Jan, afgestemd op beschikbaar instrumentarium, gearrangeerd. Ook voor maatwerk medleys op aanvraag uit diverse muziekgenres draait Jan zijn hand niet om. Wederom afgestemd op beschikbare muzikale middelen en haalbare toonhoogtes, zonder daarbij teveel in te boeten op de kracht van het nummer.

Jan is vanuit het hobby-matige doorgestoomd naar een bevlogen professionele dirigent. Dit is in de samenwerking goed merkbaar. Jan neemt de leiding, maar staat open voor suggesties omtrent zijn arrangementen. De tijdspanne die Jan zichzelf binnen projecten oplegt is vaak erg strak gepland. De werkwijze van Jan enthousiasmeert de orkestleden en overige deelnemers om binnen deze tijdspanne steeds weer het beste uit zichzelf te halen en verbazingwekkende resultaten neer te zetten.

Jan is creatief, flexibel en een sympathieke muziekliefhebber die zijn doel scherp voor ogen heeft maar zeker toegankelijk is voor dialoog.

Linda Schrik – Vocaliste

Met een duidelijk blijkende kennis van harmonieleer en orkestratie weet Jan ieder muziekstuk om te zetten naar het orkest dat hij voor zich heeft. Door zijn professionele werkwijze, maar informele omgang is het een zeer prettige samenwerking, die ik als vocalist graag nog vaker aan wil gaan in de toekomst.

Bram Limberger – Vocalist

Ik heb de arrangementen van Jan zeer positief ervaren. De orkestpartijen waren om te smullen! De partijen zijn helder en duidelijk uitgewerkt en daarnaast ook via MIDI beschikbaar. Repeteren was gemakkelijk maar natuurlijk niet zo heerlijk als de orkeststukken live! Ik werk graag met Jan samen, zijn kennis en passie voor muziek is terug te zien en te horen in alles wat hij doet!

Marc Thijssen – Dirigent

“Het eerste contact met Jan is meteen erg prettig: meedenkend, flexibel en het belangrijkste, geen voorstel is te gek om te laten arrangeren.

De arrangementen zijn speelbaar en op maat gemaakt. Mijn orkesten spelen ze met veel plezier.”